Používejte Ghíčko všude, kde chcete vůni a chuť másla. Nemůžete udělat chybu.
Ideální na smažení
Přepuštěné máslo ghí má vysoký bod kouřivosti a při zahřátí až na cca 240°C se nepřepálí, nevznikají těžce stravitelné látky, udělá se křupavá kůrka a smažené jídlo si můžete vychutnat, aniž by vám po něm bylo těžko.
Dodejte jídlu šmrnc
Ghí použijte při restování zeleniny, jako základ na polévku, omáčku, na jíšku, ale můžete jím hotový pokrm obohatit až na závěr na zjemnění. Mastěte jím knedlíky, brambory, kaše a nákypy. Potřete jím topinky, palačinky, na sucho opečené placky. Použijte jej při pečení cukroví, buchet, pečiva.
Zkuste experimentovat s kořením a bylinami, tuk je nositel chutě a vůně.
Ghíčko na chleba? Proč ne.
Díky absenci laktózy si může přepuštěné máslo ghí namazat na chléb i ten, kdo je vůči klasickému máslu intolerantní. Ghíčko je velmi užitečné i pro cestování. Sklenice s Ghíčkem se nezkazí ani v teple a díky pevnému závěru se její obsah nevylije.